Kararan gümüş takılar nasıl parlatılır?

kararan-gumus-takilar-nasil-parlatilir

Gümüş parlatmak için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Tüm yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz:

Diş macunu ile gümüş nasıl parlatılır?

Diş macunu ile gümüş parlatmak, gümüşün diş macunu ile reaksiyona girmesi nedeniyle sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Parlatmak istediğiniz gümüşe, sert olmayan bir fırça veya peçete yardımı ile diş macunu uygulayın. Diş macunu uygulanmış gümüşünüzü, ılık su dolu bir kabın içerisinde yarım saat boyunca bekletin. Suyun, gümüşün her tarafına temas ettiğinden emin olun. Süre dolduktan sonra gümüş, kaptan çıkartılmalı ve bol su ile durulanmalıdır; ardından yumuşak bir bez yardımı ile kurulanmalıdır.

Not: Bu yöntem gümüşlere zarar verebilmektedir.

Sigara ile gümüş nasıl parlatılır?

Sigara ile gümüş parlatma yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapmanız gereken şey, oldukça basittir. Sigara külünü bir pamuk yardımıyla ezin. Ve gümüşlerinize sürtün. Daha sonrasında bol su ile iyice durulayın; ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulayın. Bu yöntemi uygulayanların bir kısmı tam sonuç verdiğini söylerken, bir kısmı hiçbir değişikliğin olmadığını söylüyor. Seçim sizin.

Not: Bu yöntem gümüşlere zarar verebilmektedir.

Ketçap ile gümüş nasıl parlatılır?

Bu yöntem gerçekten çok ilginç! Kim derdi ki, ‘Ketçap gümüş parlatabilir!’ diye. Gümüşünüzü bir kabın içine yatırın ve her tarafına temas edeceği şekilde ketçap sıkın. 10 -15 dakika beklettikten sonra ovalayarak silin. Ardından bol su ile durulayın ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulayın.

Karbonat ile gümüş nasıl parlatılır?

Karbonat ile gümüş parlatmanın iki versiyonu bulunmaktadır:

Yöntem 1: Karbonat, gümüş parlatmada kullanılan bir diğer yöntemdir. Ilık su ve karbonat karıştırılarak macun kıvamına getirilmelidir. Kumaş bir bez yardımı ile bu karışım eşliğinde gümüş fazla zorlanmadan ovalanmalıdır. Ardından gümüş, bol su ile durulanmalıdır; ve yumuşak bez eşliğinde kurulama işlemi yapılmalıdır.

Yöntem 2: Bir litre su kaynatılarak, içerisine 2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı kabartma tozu eklenmelidir. Çözülene kadar iyice karıştırılmalıdır. Kullanılan kabın tabanını kaplayacak şekilde alüminyum folyo kesilmeli; kesilen folyo kabın tabanına oturtulmalıdır. Daha sonrasında gümüşler, bu alüminyum folyonun üzerine koyularak 5-10 dakika boyunca bekletilmelidir. İşlem bittikten sonra bol su ile durulanmalı, yumuşak bir bez yardımı ile kurulanmalıdır.

Not: Bu yöntem gümüşlere zarar verebilmektedir. 

Yorum Yap

Yorumlar