Ömrümüzün büyük bir çoğunluğunda vakit geçirdiğimiz mutfak bizim için önemli bir yaşam alanıdır. Bu karmaşıklığın sebebi ise büyük olasılıkla çok fazla gereksiz eşyanın varlığı ve mevcut eşyaların yanlış yerleşiminden kaynaklanıyor olabilir.
İçerisinde çok fazla malzeme bulunan derin dolaplar bir ürünü bulmanızı zorlaştırırken, en çok kullandığınız malzemelerin kolay ve bulunabilir bir yerde olmaması yemek yapma işini işkenceye dönüştürebilir. Bu da artık mutfağınıza yeni bir düzenleme yapma zamanının geldiğini gösterir. Haydi birlikte inceleyelin!
1-Bozulma aşamasında olan gıdalar,
Mutfak düzenleme işlemine başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, elbette bozulmaya başlayan ve artık kullanılması imkansız olan gıda ürünlerini bir an önce ortamdan uzaklaştırmanız.
2-Taze olmayan sonradan dondurulmuş ürünler,
Başta et ürünü olmak üzere kullanıldıktan sonra ikinci kez dondurulan gıdalar bakteri üretir.Sağlımız açısından oldukça zararlı bir durumdur. Dolayısıyla sonradan yine tüketirim düşüncesiyle ürünleri buzluğa geri koyduysanız, kesinlikle çöpe atmak için harakete geçmelisiniz.
3-Gereğinden fazla mutfak aletleri
Her ne kadar daha pratik bir işleve sahip olsalar da diğer mutfak aletleriyle aynı görevi görebilen patates doğrayıcı, çeşitli boylarda spatula, sarımsak ezici vs. gibi küçük aletler mutfağınızda gereksiz yer kaplamaya yetebilir.
4-Uzun süre yıkamadığımız biriken bulaşıklar
Mutfak tezgahının üzerinde biriken bulaşıklar en dekoratif ve işlevsel mutfağı bile oldukça kötü gösterebilir. Temizlik açısından da tehlikelidir. Bu sebeple karmaşadan uzak bir mutfak için tezgahtaki temiz bulaşıkların dolaplara, kirlilerin ise bulaşık makinasına düzgün bir şekilde yerleştirilmesi gerekir.
5-Restorandan alınan ucuz ve kalitesiz ürünler
Bir çoğumuz gittiğimiz yerlerde kullanmadığımız ıslak mendil ,peçete,kürdan,sos paketleri ürünleri sonradan kullanırım die düşünerek çantaya atar.mutfağınızda biriken bu eşyalar zamanla birikmeye başlar ve üstesinden gelinemeyecek bir hal alır.