2018 > Şubat dekorasyonları

Binalarda İlk Göze Çarpan Dış Cepheleriniz
  • 28.2.2018 13:37:46
  • 0 Yorum
  • 1027

 

Olumsuz hava koşulları yıllar geçtikçe yavaş yavaş yapılara zarar verir. Bir çok hava olaylarından dış cephelerimiz bir hayli etkilendi ve zamanla çatlaklar boyalarda solmlar meydana geldi.
Hem binalara estetik bir dokunuşla dokunmak, hem ısı ve su yalıtımı yaparak yapının ömrünü uzatmak hem de yakıt tasarrufunda ciddi bir adım olan dış cephe kaplama ya da mantolama işlemi yaptırmak, yapı sahipleri için son derece kârlı bir iştir.

Yapı ürünleri seçilirken binaların estetik uyumuna uygun malzemeler seçilir. Kaplama malzemeleri olarak Türkiye’de genel olarak granit, doğal taş, alüminyum, cam cepheler ve kompozit malzemesi kullanılır. Bu malzemeler, olumsuz hava şartlarına, sıcak-soğuk farkından dolayı oluşan zararlara, yağmurlar yüzünden yapının su geçirmesine karşı dayanıklılık sağlar.

Günümüzde özellikle eski yapılar restore edilerek yeni kaplamalarla daha da iyileştirip lüks hale getirilmiştir.Mimarlar genelde yeni yapılar için dış cephe kaplama ve dayanıklılığını arttırmak adına bir çok öneride bulunuyor.Bu yüzden herkesi bu konuda bilinçlenmesi gerektiği taraftarıyım.

Devamını gör
Perde Seçimlerinize Tavsiyeler
  • 28.2.2018 13:35:22
  • 0 Yorum
  • 1134

Perde seçimlerinizi en ince ayrıntısına kadar düşünebilmeniz gerekebilir. Dekorasyon konularına ne derece hakim olduğumuzu seçtiğimiz perdelerle yansıtabiliriz.

Özellikle iç mekanların doğal odak noktaları olan pencerelerin dekorasyonu önemli bir konudur. Perdelerinizle bile kişisel zevkinizi yansıtabilirsiniz.
Perdelerinizi seçerken onların bütçenize uygun olmasına dikkat etmelisiz.Maliyeti düşük ve aynı zamanda şık seçimler yapmanızla hem bütçenizi aşmicak dekorlar sağlayacak hemde ev dekoruna yaklaşımınızı yaparken canınız sıkılmayacak daha güzel modelleri ve renkleri bir araya getirebileceksiniz.
Genellikle güneşli atmosferden mahrum kalmak istemeyenler hafif tül perdeler kullanmaktan yanadırlar. Böylece güneşin bütün ışınlarından ziyadesiyle istifade edebilirler. Stor kullananlar biraz daha fazla kapalı kalmayı tercih edenlerdir.Dışarı görünmeyi pek sevmeyen daha kapalı ortamları tercih eden insanlar stor perdeleri tercih edebilirler.

Son yıllarda çıkarılan perde modellerinde yarı geçirgenlik özelliğinin olması kullanıcıların tercih ettiği modeller arasında yerini alıyor.

2018 perde modası fonlarını portakal rengi yeşil renk mavi renk ve kırmızı rengi oluşturuyor. Lila leylak şeftali ve pembe renkler özellikle yatak odalarının perdeleri için en çok tercih edilen renkler.

Evinizdeki perdelerin modern bir etki yaratmasını istiyorsanız mavi denizci şeritlerinden oluşan figürler ve keten kumaşlar kullanabilirsiniz. İlgilendiğiniz alanlara göre tercihlerinizi kullanmak yararınıza olabilir.Evinizde bir denizci havası yaratmak istiyosanız mavi rengi ağırlıklı bahar havası yaratmak ve enerjinizi yükseltmek için canlı renkler ağırlıklı olmalı.

Devamını gör
Mevsim Geçişlerinde Bahçe Dekorları
  • 27.2.2018 10:21:45
  • 0 Yorum
  • 1761

İlkbaharın gelmesiyle bu yıl en şanslı olacak evler tabikide bahçeli evler.Bhar ayının getirdiği o gökkuşağı hissiyle bahçeleri cıvıl cıvıl boyamak ve dekore etmek lazım.

Bizler konum olarak Doğu dünyasının sanat anlayışı ile Batı dünyasının modern düşüncesini iç içe uygulayabilecek bir kültür ikliminde bulunuyoruz.

Bu iki kavramı bir araya getirerek mükemmel dekorasyon fikirleri oluşturabiliyoruz.
Bahçelerimizi cıvıl cıvıl enerji dolu bir yer haline getirmek adına farklı dekorasyon önerilerimizde mevcut.
Peki baharı yaşayacağımız bu güzelim mekanlarda neler yapabiliriz?


-Ağaçtan ürettiğimiz masaları yemek gruplarını dinlenme köşelerinde şezlongları bahçemizde dekore edebiliriz.Rengaren yastıklarla baharı temsilen dekora yapabiliriz.

-Delinmiş ve kullanılmayan rengarenk su hortumlarına çiçek şekilleri vererek bahçemizin duvarına hoş bir görüntü oluşturabiliriz. Kullanılmayan çekmecelerinizi toprakla doldurarak çok güzel hoş kokulu çiçek tohumları ekleyebiliriz.
-Bahçelerimizde beyaz boyalı sepetler kullanabiliriz. Krem renklerde tercih edilebilir tabiki.Yine toprağı yansıtmak amacıtla yeşil renk ağırlıklı olabilir.

Bahçe dekorasyonu için sizi sınırlayacak tek şey hayal gücünüzün sınırlarıdır. Hayal gücünüzü zorlayarak bahçe dekorasyonunu en iyi şekilde yapabilirsiniz. Yeşilinden ve güneşin ışınlarından en iyi şekilde bahçelerinizde faydalanabilirsiniz.

Devamını gör
Dijital Dünya İle Bütünleşen Duvarlar
  • 27.2.2018 10:20:57
  • 0 Yorum
  • 1024

Evimizin en görünen yerlerinden duvarlarımız giderek sanallaşmaya ve dijitalliğe hizmet etmeye başladı.   Yüksek çözünürlük teknolojisine sahip projeksiyon cihazlarının yardımıyla salonlarımız sinema salonlarına dönüşüyor.

Yüksek kaliteli görüntü teknolojisi geliştikçe sinema keyfini koltuğunuzda mısırınızı elinize alarak yaşıyabiliryorsunuz.

Dijital dünyadan ilham alarak bir sürü tasarımda bulunan tasarım firmaları hareketli duvar kağıdı seçeneklerini de önümüze sunuyorlar. Duvar altyapı rengi genellikle soluk yani bej tonlarında seçilerek görüntünğn göze hitap etmesi sağlanıyor.Duvar kağıdı seçerken dijital dünyayı birebir yansıtacak tercihler yapılıyor.

Salonunuzun bir kısmını ise projeksiyon için beyaza boyama sizin ev sinema sisteminize bir destek olacaktır. Belli bir bölümü beyaz renge boyayarak sinema perdesi gerekmeksizin farklı bir ambiyansla sahne oluşturabilirsiniz.

Diğer taraftan ise rahatlatıcı renkler barındıran duvar kağıtlarını kullanabilirsiniz .Dekorasyon konusunda Avrupa'dan ileride olduğumuzu düşünüyorum.

Zira dünyanın en ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson kendi odalarının dekorasyonunu bir Türk iç mimara yaptırmıştı. Bu bilgiden haraketle bile türk insanının gelenekselleşmiş dekorasyon fikirlerine ne derece hakim olduğunu ve farklı motiflerle kültürümüzü en iyi şekilde yansıttığını anlayabiliriz.

Devamını gör
Giysi Dolaplarınızı Düzenlerken Kullanacağınız Püf Noktalar
  • 26.2.2018 12:33:06
  • 0 Yorum
  • 1218

Yatak odası dolapları mutfak dolapları gar dolaplar mutlaka özenle toplanması gereken dolaplardır.Sizlere bu noktada pek önrimiz olacak.Çünkü orası sizin yaşam alanınızdır ve "Aslan yattığı yerden belli olur" tabirine birebir uyar.

Dolaplar özenle toplanmadığında oluşan eşya karmaşası sizi bunaltabilir.Eğer düzenli olarak dolaplarınızı biçimlendirirseniz karmaşalarda boğulmazsınız.

Elbise fazlalıklarınız varsa fazla elbiselerin dolabı işgal etmesine izin vermeyin. Sürekli kullandığınız elbiselerinizi dolaba yerleştirin kullanmadığınız elbiseleri ayrı bir depolama alanına istifleyin.


-Günlük hayatınız çok fazla kullanacağınız elbiseleri göreceğiniz yerlere koyun.
-Kesinlikle üst üste yığma gibi bir  hatası yapmayın.

-O nedenle kıyafetlerinizi, en sık kullandıklarınızı en öne alacak şekilde tertipleyin. Çoraplar, kemerler, şallar, eşarplar gibi küçük malzemeleri de çekmecelere istifleyin.

-Her bir giyilecek eşyanın kendine has bir çekmecesi olmalıdır.Yani bir gruplarda ve belli bir katagori planlayın. Dolaplarınızda boş yeriniz çoksa ek raflar kestirerek alan kazanabilirsiniz.

-Aynı şekilde tertipli olarak mutfak dolaplarınızda da istifleyecek ek alanlar oluşturabilirsiniz. Çok fazla mutfak eşyası mevcuttur.Her biri için ayrı bir yer düşünmek karmaşayı getirir.

-Mutfaktaki küçük ev aletleriniz ayrı bir rafa büyük ev aletleriniz ayrı bir rafa kaldırın.

Devamını gör
Banyoda Şıklık Yaratmak!
  • 26.2.2018 12:31:17
  • 0 Yorum
  • 1048

Yeni yılda karşımıza farklı banyo tasarımları çıkıyor.. Siz de banyonuzu dekore ederken bütün dünyadan soyutlanarak çok şık makyaj teknikleri ile banyonuza yeni bir hava katabilirsiniz.


Şık banyo tasarımında illaki özel firmaların fikir desteğine ihtiyacınız yok. Kendi Hayal gücünüzü de kullanarak banyonuzu dekore edebilirsiniz. Hem de ister klasik ister model stilleri uygulayabilirsiniz.

Bu bağlamda gözümüze çarpan duvarlarınız olduğu için ilk aklımıza gelen orası oluyor. Boya mı kullanacaksınız yoksa su geçirmeyen boyanabilir duvar kağıtları mı kullanacaksınız. Buna karar vermeniz gerekiyor.

Renkler Önemli!
Duvar renkleriniz önemli bir rol oynuyor.
Bu nedenle sizi kışkırtacak koyu ve canlı renklerden uzak durmanızı tavsiye edebiliriz. Banyonuzda mutlaka aydınlatma sistemi çok iyi olmalıdır özellikle son yıllarda üretilen led teknolojisi aydınlatma cihazları işinizi görebilir.

Banyodan sonra kullandığınız cilt maskeleri, kremler banyo köpükleri çok şık ve size ait olan bir sepet tasarımıyla korunabilirler.Banyoların dekoresi ayrıntılarad boğulmaz sadce size iyi seçimler gerektirir.
Çiçekler sadece mutfaklar için ve salonlar için değil aynı zamanda banyolar için de iyi bir dekoratif aksesuardır. Bu yüzden göz alıcı saksıları ve farklı çiçek türlerini hiç farketmeksizin kullanmaya başlayabilirsiniz.

Devamını gör
Antreler İle Dekorasyon Tercihleri!
  • 24.2.2018 09:52:33
  • 0 Yorum
  • 1234

Antreler evlerimizin giriş bölümünü oluşturdukları için dekorasyon incelik kaygısı taşımayan alanlar olmaktadırlar. Bu çok önemsemediğimiz dekorasyon ürünü en az diğerleri kadar önemsenmesi gereken bir türdür.

Hatta evimize ilk kez gelen misafirlerin evimiz hakkında ilk izlenimi edinmesi için çok önemli ip uçları veren alanlardır. Çok derin ayrıntılar ve seçimlerinde kararsız kalmak problemleri yoktur.

Ekonomik birkaç avize modeli arasından seçim yapmak ya da modern led aydınlatma sistemlerinden birini seçerek antre alanını aydınlatmak ve o bölgeyi karanlıktan kurtarmak ilk yapılacak işlemdir. İkinci adınımınız dekorasyona farklı bir ahenk katan aynaların işleme ve tasrımlarına aynı zamanda rek uyumlarına önem vermenizdir.
Antre Avizeler İçin Yerleştirme Önerileri!

Antreye yerleştireceğiniz evin ruhuna uyum sağlayan büyük aynalar ve mümkünse birkaç ilgi çekici tablo çok önemli bir izlenim bırakacaktır. Burada size ünlü bir ressamın tablosundan söz etmiyoruz.
Biraz ölçü olarak büyük seçeceğiniz manzara tablosu da iş görür.Tavan kısmının yere uzaklığı daha az ise görüntüyü gereksiz yere doldurmamak için daha kısa avizeler tercih ediniz.Tavanınızın yere olana uzaklığı çok fazla ise görüntüde bolukları tamamlamak ve salonunuzda ahnek yaratmak amacıyla daha ihtişamlı ve renkli modeller tercih ediniz.

Devamını gör
Tercihlerinizi Katlanabilir Mobilyadalardan Yana Kullanın!
  • 24.2.2018 09:50:54
  • 0 Yorum
  • 995

Metrekaresi küçük olan evlerin tek sorun mobilyaların fazla büyük olması ve mobilyaların fazla yer kaplamasıdır.
Bu durumun önüne geçebilmek adına katlanabilen mobilya tercih etmek yararınıza olacaktır.

Katlanabilir mobilya takımları avantajlarına bakalım mı?

Satın aldığınız zaman mobilyaların işlevlerinde hiç bir şey eksilmeyecektir.Kullanımı çok kolay olan bu ürünler evinizde alanan kar etmenizi sağlayacaktır.

Son yıllarda bu tür ürünler sıkça üretilmeye ve ilgi görmeye başladı. Özellikle mutfakları küçük olan hanımların tercih ettiği mobilyalar katlanabilir mobilyalar olmaya başladı.

Katlanabilir mobilyaları bir çok markada görebilmeniz mümkün.  Yeni Trend mobilya takımları ve masalarda çok dikkat çekenler katlanabilir masalar ve katlanabilir dolaplardır.

Temel mantığı raylı sisteme dayanıyor ve kullanıcılarına oldukça önemli avantajlar sunuyor. İstediğiniz zaman bunları katlayarak ortadan kaldırabilir ya da alanlarını daraltabiliyorsunuz.

Katlanabilir masa modelleri katlanabilir mobilya modelleri arasından istediğiniz renkte ve kalitede mobilyalar bulmanız mümkün.

Çok farklı hazır katlanabilir mobilya satan şirketlerin dışında kendi markalarının kendileri tasarlayıp renklerden mobilyacılardanda sipariş verebilirisiniz. 

Devamını gör
Bebek Odaları Dekoresi
  • 23.2.2018 13:44:05
  • 0 Yorum
  • 1151

Bebek odaları dekorasyonu diğer odalara nazaran çok daha sıcak renklere, çizimlere bürünmelidir.Çünkü bu odaya belkide evinizin en çok özenilen yeri gibi davranmalısınız.Çocuğunuz doğar doğmaz burada yaşar ve onun mutlu olamsı önemlidir.
Bebeğin dikkatini çekecek sıcak ve canlı renkler, çizgi film kahramanları ile donatılacak bebek odasında demirbaş olarak bebek karyolası, bir kişilik bir koltuk, çekmeceli bebek masası, cıvıl cıvıl renklerle donatılmış perdeler olmalıdır.
Bebek odasındaki parkeler de toprak rengi ( Country Stili) seçilmelidir.Bebeğin gözünü pek fazla yormayan içerikler olması sizin için öemlidir. 
Bebeğin ileriki zamanlarda kendisine zarar vermesini engellemek için eşyaları seçerken özenli olmak gerekiyor.Enerjisi yükseltecek ve ona hayatı sevdirecek renkler tercih edin.

Beşik Yatak seçimi

Bebeğin karyolasını mümkün mertebe geniş tutun. Bebekler siz fark etmenizde etraflarındaki herşeyi sürekli bir analiz halindedirler.İster istemez daha ilk aylardan haraketlenmeye başlar.Yastıkları da duvar renginde desenli ve uçucu tonlarda seçin. Bebek odasına mutlaka bebeğin anlık olarak sesini işitebileceğiniz bir ses düzeneği ya da görüntülü-sesli kamera tertibatı yerleştirmeyi ihmal etmeyin.Odanızda üç gözlü şifonyer,ayrıca çok büyük olmayacak şekilde bir dolap,ayrıca yanı başına eğitici ışıklı bir abajur tercih edebilirisiniz.
 Duvarları ise alfabe ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca kapı süsü karyola cibinliği ve duvarın dekorasyonu için satın alınacak tablolar da bebek odası dekorasyonunda olmazsa olmazlardan biri. Dilerseniz bebek odanıza sallanan organik bambu ağacından sandalye de seçebilirsiniz.Htta organik olması adına oyuncaklarının da plastik malzemelerden ziyada ahşap malzemelerden olmasına özen gösterebilirisiniz.

Devamını gör
Oturma Odalarının Gözdesi Sehpa Seçimleriniz
  • 23.2.2018 13:42:46
  • 0 Yorum
  • 1032

Dekorasyon deyince hemen aklımıza sehpalar geliyor.Hayalinizdeki dizaynı ne kadar iyi planlamış ve tasarlamış olsanızda sehpa seçimlerinde kötü tercihler yapmışsanız evinize davet ettiğiniz misafirleriniz hemen fark edeceklerdir
Evinize yakışacak modelleri araştırmalı ve tercihleriniz o yönde yapmalısınız.Yada yakın çevrenizdeki bir iç mimardan da bu konuda öneriler alabilirsiniz.

Seçimler Önemli!

Geçen 2017 senesinin sehpa modelleri hakkkında bir inceleme yaptığımızda geometrik desenleri farklı üretilen sehpalar, yuvarlak, dikdörtgen biçimli kare sehpalar karşımıza çıkayor.

Ceviz ağacından yapılan sehpalar, metalden imal edilen sehpalar, camdan imal edilen sehpalar farklı seçenekler sunuyor. Sehpaların yükseklikleri, koltuk takımlarınıza uygunluğu, uzunluk ölçüleri de dikkat edilmesi gereken kriterlerden…Seçtiğiniz sehpa modellerinin evinizdeki koltuk takımlarıyla uyum sağlayabiliyor olmasına özen göstereceksiniz.Konsrat renklerle göze hitap etmelisiniz. Sehpalar sadece üzerinde bir şeyler atıştırmak üzere kullanılan aksesuarlar değildir, dekoratif aksesuarlar ve kitapların konulmasına da yarayan bu elemanları iyi seçmek için öncelikle hayal gücünüzü kullanmanız ve hangi sehpanın sizin koltuk takımlarınızla uyum sağlayacağını düşünmeniz gerekir.-Evinizin salonunda klasik takım oturma grubunuz varsa tek parça orta sehpalar ve özellikle ayak kısımlarında oymalı işlemeler olanlar  tercihinize uygun olabilir.Beyaz, krem ya da bej klasik orta sehpalar altın ve gümüş renkleri ile birleştirildiğinde ortaya son derece göz alıcı sonuçlar çıkıyor.

-Son zamanlarda tek renk sehpalar klasik olabiliyor bu yüzden dekoratörler bir den çok renkle göze hitap eden seçimler yapıyorlar.  Daha modern bir görünüm vermek adına izlenen bu yol, daha ferah ve genç salonların oluşması için zemin hazırlıyor. Özellikle de mumlarla ve biblolarla süslenen orta sehpalar daha gösterişli bir hal alıyor.

-Bu senin modelleri arasında retrolar var. Cıvıl cıvıl solanlar yaratmak sizin elinizde.. Retro tarz orta masalar özellikle de sarı, yeşil ve mavi gibi renklerin canlılıklarının bir araya gelmesini sağlıyor ve ortaya daha genç salonlar çıkıyor.

Devamını gör
Piknik Masalarımızı Boyayalım mı?
  • 22.2.2018 11:44:03
  • 0 Yorum
  • 1198

Sıcacık yuvamızda ailecek vakit geçirebildiğimiz eğlencelerimize eşlik edebilen en önemli dekorasyon malzemelerimizden biri de piknik masalarıdır.Piknik masaları olumsuz dış ortam hava şartlarının olumsuz ve sert etkileriyle kısa 

zamanda yıpranırlar.Bizim için önemi büyük olan bu malzemenin kısa sürede kullanılmayacak hale gelmemesi için çeşitli boyama teknikleri uygulayabilirisiniz.Böylece 5 yıl yerine 10 yıl süre ile hem estetik hem de daha sağlam 

piknik masalarına sahip olabilirsiniz.
Masaların dayanıklılığı sağlamlığı ile ölçülür. Bu da iyi bir boya ile mümkün olabilir. İlk adımımız masaların boya öncesi hazırlanması.Daha sonra diğer adımlara geçebiliriz.Hadi başlayalım o zaman.

-Piknik masanızı bir bez yardımıyla güzelce temizleyin,üzerinde herhangi bir toz kalmasın.
-Tüm yüzeylerin eşit olabilmesi için kağıt zımpara yardımıyla  düzenli bir şekilde zımparalayalım.
-Masanın tam anlamıyala zımparalandığını düşündüğünüzde bir kat astar boya kullanın.
-Bir gün boyunca kurumaya bırakın sonra pürüzleri silmek için yine zımpara kullanın. 
-Bu işlemler için özel boya takımları mevcut satın özel sünger ve gereçleri satın alabilirisiniz. ve boyayı tüm yüzeye homojen olarak dağıtabilirler. Eğer desenler gözüme daha hoş gelir derseniz pitikare deseni yaratabilirisiniz.Önce 

masa astar boyasından sonra koyu mavi bir kat boya da atın, kuruduktan sonra bant kullanarak kareler oluşturun ve bu banlarla birlikte tüm masayı çok açık mavi ile tekrar boyayın.
Üzerinden bir gün geçince bantları sökün. Sonra da tüm masayı pürüzlerden arındırmak için yeniden zımbalarayın.Son bir dokunuşla parlatıcı vernik sürerek tamamlayın.

Devamını gör
Ortaçağda Mobilya Dekorasyon
  • 22.2.2018 11:41:36
  • 0 Yorum
  • 1341

Gemişten başlayarak ortaçağa kadar göz attığımızda gotik sanatına rastlarız.Ortaçağda Avrupa’da din ön planda olduğu için ve baskın olduğu için bu baskı sanata ve mobilya dekorasyona kadar her alanda etkin olmuştur.
İnsanlar sanata önem verdikleri için mükemmel tasarımlar ortaya koyulmuştur. Ortaçağ mimarisine baktığımızda sanat estetik ve mühendisliği bir arada görebiliyoruz. Belkide sonradan hayatımıza giren iç mimarlığın izlerine ta o zamanlardan rastlanmıştı bile. 
Ortaçağ mimarisine baktığımızda en göze çarpan iki şey; kemerler ve kulelerdir. En gözde saraylar göze hitap eden tasrımı ile restore edildikten sonra Avrupa'ın bir çok ülkesinde turist çekmeye devam ediyor.


Geçmişe dönük mobilya stillerini incelersek  süslü taşlar,doğadan esinlenerek yaratılmış farklı figürler,o günün yaşam koşullarına dair ipuçları veren işlemeler... En çok kullanılan ve doğada bol bulunan sağlam ağaç türlerinden biri olan meşe ağacı ortaçağdan beri en fazla kullanılan mobilya malzemesidir. 
Yenilikler dönemi olan Rönesans çağında da hala anılan düşünürlerin ( Eflatun, Aristo, Sokrates ) gibi düşünce öncülerinin sanata olumlu yönde etkisi olmuştur. O zamanın koşullarına göre daha medeni ve bağımsız bir anlayışın  sanata aktarılmasıyla yeni ürünler ortaya çıkarılmış günümüze kadar ulaşmıştır.Özellikle ortaçağ ve rönesan dönemine ait mobilya ürünlerinin bu özellikleri sizi zaman içerinde bir yolculuğa sürüklüyor ve büyüleyici etkisiyle kendinizden alıp götürüyor.

Devamını gör
Kitap Dostları İçin Evlerine Şenlik Getirecek Öneriler
  • 21.2.2018 14:20:13
  • 0 Yorum
  • 1083

Bir evi güzelleştiren ve onun dekorasyonunu eşsiz kılan şey nedir? Tabikide sizi anlatması!Bir dekorasyon eğer sizi yansıtamıyorsa modaya uygun olup olmadığının hiç bir önemi yoktur. Zaten hepimiz, hayatımıza anlam katan şeyleri sergilemek ve onları aynı zamanda dekoratif birer objeye dönüştürmek isteriz. Kitaplar insanların en kadim dostlarındandır!Bir kitap tutkununun evine girdiğinizde onun kitap okumadan bir gününün bile geçmediğini hemen anlarsınız, hatta kütüphanesindeki raflara göz gezdirerek ne tür hikayelerden hoşlandığını bile anlayabilirsiniz.Bu kitaplar tutkunlarının benliğini yansıtır, ona kendine has bir doku ve stil kazandırır. Yabancı dizi sektörünün en gözdesi Game of Thrones'un yazarı George R. R. Martin diyor ki:  “Kitap okuyan birisi ölene kadar binlerce hayat yaşar. Kitap okumayan birisi ise yalnızca bir hayat yaşar.” İşte kitap kurtlarının evlerinde de okudukları ve dolayısıyla yaşadıkları o binlerce hayatın izi vardır. Kütüphanelerin yüzyıllar içinde dekoratif açıdan estetik özelliklerini hiç kaybetmemeleri ve her çağda vazgeçilmez olmaları da bu yüzden.Bugünkü yazımızda sizler için en çarpıcı kütüphane fikirlerini bir araya topladık:

Duvarlar Arasında Bir Ahenk Yaratmak İstiyosan!

Çapraz Bağlantılar Tam Bana Karmaşadan Haz Alırım Diyosan!

Nişlerle Harika Bir Ahenk Yaratır Kitapseverliğimi Ortaya Koyarım Diyosan!

Devamını gör
Mutfak Dekoresinde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey!
  • 21.2.2018 14:13:45
  • 0 Yorum
  • 1124

Ömrümüzün büyük bir çoğunluğunda vakit geçirdiğimiz mutfak bizim için önemli bir yaşam alanıdır. Bu karmaşıklığın sebebi ise büyük olasılıkla çok fazla gereksiz eşyanın varlığı ve mevcut eşyaların yanlış yerleşiminden kaynaklanıyor olabilir.

İçerisinde çok fazla malzeme bulunan derin dolaplar bir ürünü bulmanızı zorlaştırırken, en çok kullandığınız malzemelerin kolay ve bulunabilir bir yerde olmaması yemek yapma işini işkenceye dönüştürebilir. Bu da artık mutfağınıza yeni bir düzenleme yapma zamanının geldiğini gösterir. Haydi birlikte inceleyelin!

1-Bozulma aşamasında olan gıdalar,

Mutfak düzenleme işlemine başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, elbette bozulmaya başlayan ve artık kullanılması imkansız olan gıda ürünlerini bir an önce ortamdan uzaklaştırmanız.

2-Taze olmayan sonradan dondurulmuş ürünler,

Başta et ürünü olmak üzere kullanıldıktan sonra ikinci kez dondurulan gıdalar bakteri üretir.Sağlımız açısından oldukça zararlı bir durumdur. Dolayısıyla sonradan yine tüketirim düşüncesiyle ürünleri buzluğa geri koyduysanız, kesinlikle çöpe atmak için harakete geçmelisiniz.

3-Gereğinden fazla mutfak aletleri

Her ne kadar daha pratik bir işleve sahip olsalar da diğer mutfak aletleriyle aynı görevi görebilen patates doğrayıcı, çeşitli boylarda spatula, sarımsak ezici vs. gibi küçük aletler mutfağınızda gereksiz yer kaplamaya yetebilir.

4-Uzun süre yıkamadığımız biriken bulaşıklar

Mutfak tezgahının üzerinde biriken bulaşıklar en dekoratif ve işlevsel mutfağı bile oldukça kötü gösterebilir. Temizlik açısından da tehlikelidir. Bu sebeple karmaşadan uzak bir mutfak için tezgahtaki temiz bulaşıkların dolaplara, kirlilerin ise bulaşık makinasına düzgün bir şekilde yerleştirilmesi gerekir.
5-Restorandan alınan ucuz ve kalitesiz ürünler

Bir çoğumuz gittiğimiz yerlerde kullanmadığımız ıslak mendil ,peçete,kürdan,sos paketleri  ürünleri sonradan kullanırım die düşünerek çantaya atar.mutfağınızda biriken bu eşyalar zamanla birikmeye başlar ve üstesinden gelinemeyecek bir hal alır.

Devamını gör
Hadi Gelin Kendi Seçimlerinizi Yaratın!
  • 20.2.2018 13:53:03
  • 0 Yorum
  • 1231

Evinizin dekorasyonu herşeyden önce sizi tam anlamıyla yansıtmalı ve siz nasıl rahat edecekseniz o şekilde planlanmış olmalıdır.Renkler ve zevkler bir araya geldiğinde herhangi bir tasarımın herkes için en iyisi olacağını kabul 

edemeyiz.Kendi evinizin düzenlemesinin sizin istediğiniz gibi olması esastır ancak bazen ipin ucu kaçar ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Dekorasyon sırasında dikkat etmeniz gereken bir kaç şey daha kontrollü seçimlerle 

daha yaratıcı bir dekorunuzun olmasını sağlayacaktır.
Gelin bir göz atalım!Neler yapabilirisiniz ?Aslında çok kolay sadece birkaç küçük sır verelim 


-Evinizi sıkış tıkış doldurmaktan kaçının.Eşya fazlası hem odayı küçük gösterir, hem rahat hareket etmenizi engeller. Sığmayan eşyaları sığdırmaya çalışmayın.İstemeden evinizin görünümünü bozabilirsiniz.
-Duvar renginizi eşyalarınızı seçtikten sonra belirleyin.
-Aydınlatmanızı önemseyin.Tek bir kaynakla yetinmeyin.Aydınlatma aksesuarlarınızı çeşitlendirin.
-Aynı rengi tek bir odada kullanmayın.
-Farklı desen ve tarzları bir araya getirirken çok dikkat edin.Ortak bir noktası olmayan çok fazla deseni yan yana getirmeyin.
-Perde seçiminde kısa olmamasına özen gösterin.
-Eşyalarınızı yerleştirirken bir odak noktası belirleyin. Bir kapıveya pencere, kitap zevkinizi gösteren bir kütüphane, şömine, büyük bir tablo veya TV ünitesi gibi, eşyaları çevresinde ya da ona doğru yerleştireceğiniz bir referans noktası belirleyebilirsiniz.

-Tabloları duvara monte ederken göz hizasını temel almanızda fayda var.
-Aksesuar olarak yastık kullanmak iyi bir fikirdir ancak kanepelerinizi gereğinden çok yastıkla doldurmayın. Hem rahat oturmanızı engeller hem de kalabalık yaratır.
-Başkaları güzel buldular ya da tam tersi ‘olmaz’ dedi diye, kendi zevkinizi bir kenara bırakıp dış sesleri dinlemeyin. Sizin istediğiniz gibi olmadığı takdirde ne kadar şık olursa olsun, dekorasyon gözünüze itici gelme riski taşır.

Devamını gör
Ev Dekorasyonunda Ruh Halinize Göre Seçtiklerimiz
  • 20.2.2018 11:50:07
  • 0 Yorum
  • 1133

Eviniz aslında pek çok özelliğinizi yansıtır.Kullandığınız eşyalar,hatta konumlandırma şekliniz sizi apaçı gösterir.Evinizdeki odaların renkleri direkt olarak kişiliğinizin bir yansımasıdır. Belki çoğumuz odanın rengini düşünürken çok zaman harcamıyorken, renkler bizi her gün etkiliyor.Renkler insanları yaşa, cinsiyete, etnik kökene ve iklim gibi bir çok yönden etkiliyor. Belli renkler çoğu insan üstünde aynı etkiyi gösterebilir, çeşitlilik ise gölgelerden ve kullanılan tonlardan gelir. İç dekorasyona gelince renk seçimi işte bu yüzden çok önemlidir.

Güzel bir eve sahip olmak için illaki modaya takip etmeye gerek yok. Belki şu an moda olan renklerden belli bir süre sonra sıkılmaya başlayacaksınız. Bu işin hilesi ise sizi memnun eden renkleri birbiriyle uyumlu olarak karıştırmaktadır.

Henüz ilk kez bir dekorasyon düşünenler  için renklerin uyumunu sağlamak korkutucu bir adımdır. Renklerin odaların şeklini, boyutunu ve aynı zamanda mobilyaların şeklini ve boyutunu değiştirebilecek güçleri vardır. Eğer kendinizi renkler ve onların etkileri hakkında donatırsanız renk seçimi hiçte zor bir iş değildir.

Seçimlerinizi sağlam yapın!
 Doğanın bize sunmuş olduğu her rengin psikolojik bir etkisi vardır. Renklerin sizi nasıl etkileyeceğini düşünün; sizi huzurdan öfkeye her ruh halinizi etkileyebilir. Huzurlu ve ahenkli bir ev yaratırken renkleri mantıklıca seçin çünkü bazı renklerin fazla olması tam aksi yönde sizde ve sevdikleriniz üzerinde ters bir etki yaratabilir.

Oda renklerinin etkisi çok önemli!

Her odanızın rengini kişisel isteğinize göre, kendi tadınıza göre, odanın amacına uygun bir şekilde bulabilirsiniz. Açık renkler pahalı ve havalıdır hakkınızda güzel izlenimler yaratır, Koyu renkler odanızı gelişmiş ve sıcak, geniş odalara daha samimi bir görünüm yansıtır.
Sarı rengi hiç düşündünüzmü?Bizce denemeye değer!
Sarı güneş ışığının eğlencesini alırve mutluluk ile bağlantılıdır. Bu renk özellikle mutfak, yemek odasıve banyolar için uygun oluğ enerji verici ve canlandırıcıdır. Salonlarda, girişlerde ve küçük yerlerde olması bu rengi pahalı ve konuksever gösterir.Eğlenceli bir kişiliğe sahipseniz önerilir.

Devamını gör
Genç Odaları'nda En İyi 5 Renk Hangisi
  • 2.2.2018 18:28:52
  • 0 Yorum
  • 1132

Genç odaları renk seçimi için karar vermekte zorlanıyorsanız, ilham alabileceğiniz 5 öneri hazırladık.

 

1. Yeşil – Pembe

 

2. Mavi- Altın

3. Lacivert – Yeşil

4. Gri – Kırmızı

5. Kahve -Turuncu

Genç odaları renk seçimi yaparken pek çok soru aklımıza takılır. Kendini iyi hissetmeli, ders çalışmaya konsantre olmalı, iyi bir uyku uyumalı… Ders çalışma, dinlenme ve uyku gibi bütün ihtiyaçları karşılayacağı genç odalarının renkleri de bu nedenle oldukça önemlidir. Öncelikle çocuğunuzun sevdiği tema ve renkleri mutlaka göz önünde bulundurun.

Devamını gör
10 MODERN MUFTAK TASARIMI
  • 2.2.2018 18:02:35
  • 0 Yorum
  • 1068

Artık günümüzde evlerimizin her bir odasına ayrı bir önem veriyor ve her bir noktası özel bir titizlikle dekore ediyoruz. Dekorasyonuna önem verdiğimiz alanların başında da mutfaklar gelmektedir. Modern mutfak modelleri ile günümüzün büyük bir bölümünü mutfakta geçirebiliyoruz.

Modern tasarımları ile beğenimizi kazanan mutfaklarda yemek pişirme ve yemek işlemlerinin yanı sıra TV eşliğinde kahve keyfi derken bir de bakmışsınız uyku vaktiniz gelmiş. Bu gibi durumlarda salına geçmeden bile evinizdeki tüm zamanınızın konforlu ve modern biçimde mutfaklarda geçirebilirsiniz.

Farklı ve estetik bir görüntü kazandıran ahşap görünümlü tezgah modelleri, Modern mutfak modellerinin en popüler ürünleri diyebiliriz baştan sona kusursuz bir mutfak dolabınız olsun isterseniz sizlerde tercihlerini bu özel modellerden yana yapabilirsiniz 2016 yılının en Modern mutfak modellerini sizler için anlatmaya çalıştık. Sizlerde seçimlerini bu yönde yaparak en şık ve özle mutfaklara kolayca sahip olabilirsiniz.

Her daim severek kullanabileceğiniz ve uzun yıllar modası geçmeyecek tasarımlardan oluşan Modern mutfak modelleri, sizlerin de en sevdiği mutfak modellerden olmaya aday.

Devamını gör