2017 > Ekim dekorasyonları

Çocuk Yastıkları Seçerken
  • 31.10.2017 10:22:41
  • 0 Yorum
  • 1091

Çocuklarımızın güvenli ve rahat bir ortamda dinlenmelerini sağlamak her anne babanın istekleri arasında yer alır. Bunun için ebeveynler ellerinden geleni yapmaktadırlar. Çocuk odasının tematik yapısını tamamlamak veya çocuğunuzun sevdiği bir kahraman ya da nesnenin yastık şeklinde odasında bulunmasını ister misiniz? Cevabınız “Evet” ise bunun için size dekoratif çocuk yastıkları çeşitlerini öneriyorum.

Dekoratif çocuk yastıkları her desen ve modelde bulunabilir. Önemli olan seçiminizi doğru yapabilmektir. Örneğin tematik bir çocuk odasına sahipseniz temayla ilgisi olmayan bir dekoratif çocuk yastığı kullandığınızda odak noktasının homojen dağılmasına engel olursunuz. Ama bazı dekoratif çocuk yastıkları her çocuk odasında çok fazla dikkat çekmeden bulanabilmektedir. Bunların seçiminin size ait olduğunu belirtmekle birlikte bu seçimi yaparken mutlaka çocuğunuzla birlikte karar vermenizde fayda var.

Dekoratif çocuk yastıkları içinde çocuğunuzun tuttuğu takıma ait yastık kullanılması en fazla tercih edilen çeşitler arasındadır. Bu yastıklar alacağınız diğer takım aksesuarları ile bir bütünlük oluşturacağı için çocuk odası dekorasyonunu da tamamlayıcı bir niteliğe sahip olacaktır.

Minimalist bir çocuk odasına sahipseniz ve çocuğunuzun çok sevdiği bir figür ya da kahramanın yastıkta olmasını istemiyorsanız size sade desenlere sahip bir çocuk yastığı öneriyoruz. Bu sadelik odanın bütününe yansıyan minimalist çizgi ile de uyumlu olacağından yastığın dekoratif kalitesi de oda içinde artacaktır.

Dekoratif çocuk yastıkları çeşitlerinin seçiminde çocuğunuzun yaşı da oldukça önemlidir. Küçük çocuklar için çizgi film karakterlerinin yastıklara işlenmesi ile oluşturulmuş ürünler tercih edilebilir. Yine küçük çocuklar için balık, kelebek, kedi, fil, baykuş gibi hayvan figürlerinin karikatürize edilmiş figürleri ile oluşturulmuş yastıklar kullanılabilir. Üstelik bu yastıkların eğitici olma özelliği de düşünülerek birden fazla satın alınarak kullanılması da mümkündür.

Devamını gör
Her evin ihtiyacı dekoratif puflar
  • 31.10.2017 10:21:17
  • 0 Yorum
  • 1146

Evinizde dekorasyonu tamamlayacak, canlı renk ve desenleri ile yaşam alanlarını hareketlendirecek birbirinden şık ve dekoratif puf modelleri arasında ahşap ayaklara sahip olan tarzları ile mekanda sıcak ve samimi bir etki yaratabilirsiniz. Bir çok canlı renge ve desen seçeneğine sahip olan bu şık tasarımlar yatak odasından oturma odasına kadar her alanda rahatça kullanılabilecek şık ve stil sahibi tasarımlar. Yazımızda bugün özellikle geleneksel motiflerin ön plana çıkarıldığı, ahşap ayaklar ile her tarz dekorasyona rahatça uyum sağlayabilen şık puf modelleri seçtik sizler için. Eviniz ister modern ister klasik çizgilere sahip olsun dekoratif puflar evinize renk ve tarz katacaktır.

Evde geleneksel çizgilerden hoşlanıyorsanız LorenceHome imzası taşıyan dekoratif kilim desenli puf modelleri ile yaşam alanlarını tam istediğiniz tarzda ve desenlerde dekore edebilirsiniz. Markanın puf modellerinde tercih edilen ahşap ayaklar mekana sıcak ve samimi bir hava katıyor aynı zamanda.

Etnik desenlerin tercih edildiği aynı zamanda minimalist tasarıma sahip bu mavi dekoratif puf kullanıldığı her alanda rahatça odak noktası haline gelebilen bir tasarım. Mavinin çekiciliğini evinize yansıtmanın en şık ve dekoratif hali.

Aynı zamanda bir çok farklı desene ve renk tonuna sahip desenli puflar hem oturma odası hemde yatak odası gibi mekanlar için çok ideal tasarımlar.

Patchwork tarzı tasarımların öne çıktığı ev dekorasyon stilleri için kilim desenli puf modelleri şık bir tamamlayacı görevi görebilir.

LorenceHome imzası taşıyan dekoratif puflar  kayın ağacından ayaklara sahip, ayaklarda sadece naturel vernik kullanılmış. Kolay temizlenebilen aynı zamanda dayanıklı ve kırışmaz özelliğe sahip keten elyafı ve pamuk dokuma kumaşlar uzun yıllar sorunsuz bir kullanım için avantaj sağlayan özellikleri arasında.

Oturma odası yada yatak odası gibi alanların enerjisini yükseltebileceğiniz birbirinden güzel ve renk ve desen seçeneklerine sahip puflar ortamı rahatça hareketlendirebilecek yapıya sahipler. Markanın tasarımlarında tercih ettikleri desen ve renk seçenekleri bir çok farklı dekorasyon tarzı için oldukça ideal. Modern, country yada retro tarzı iç mekanlara uyumlu renk tonları ve desenleri ile şık bir tamamlayıcı.

Mekana enerji veren aynı zamanda dekoratif bir tasarıma sahip olan puf modelleri arasından sizler için seçtiğimiz stil sahibi tasarımları yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

Devamını gör
Minervanın Baykuşları
  • 30.10.2017 13:12:03
  • 0 Yorum
  • 1402

Baykuşlar hakkında eski çağlardan süre gelen bir inanış vardır, yunan ve roma mitolojisinde baykuş figürü bilgiyi, belleği ve bilgi sahiplerini koruyucu bir anlam taşır. Aynı zamanda mısır alfabesinde yer alan M harfinin simgesi baykuştur. Özellikle son dönemde moda ve ev dekorasyon sektöründe baykuş figürleri büyük ilgi görüyor, mitolojide farklı inanışları simgeleyen bu efsanevi hayvana dekorasyonda yer vermek isteyenler için seçtiğimiz birbirinden güzel dekoratif baykuş bibloları yazımızın devamında inceleyebilirler.

Minerva’nın Kuşu (Minerva’nın Baykuşu)

Baykuşlardan bahsedeceksek kesinlikle yunan mitolojisindeki önemi ve anlamı hakkında konuşmamız gerekir.  Başlığın neden Minerva’nın Kuşu olduğunu merak eden okuyucularımız için biraz bilgi verelim. Eski yunan mitolojisinde yer alan Tanrıça Athena, roma mitolojisinde Minerva olarak geçer. Athena ( Minerva), Zeus’un bilgelik tanrıçası olan Metis’ten doğan kızıdır. Eski çağlarda yaşayan insanların inancına göre her tanrı yada tanrıçayı sembolize ettikleri kavramları simgeleyen bir hayvan vardır ve bu hayvanlar inanışa göre kutsal sayılırlar, İşte yunan mitolojisinde yer alan Tanrıça Athena’nın hayvanı baykuştur.

Eski roma ve eski yunan inancına göre sabır, akıl ve bilgi gerektiren konularda her zaman başvurulan tanrıça Athena olmuştur, hatta eski kentlerde kurulan kütüphanelerin girişlerinde tanrıça athena’nın anıtsal heykellerine rastlanmıştır.

Baykuş figürü aynı zamanda bilgiyi, belleği ve bilgi sahiplerini de koruyucu bir anlam taşır, diğer bir inanışa göre ise tanrıça athena’nın dünyaya indiğinde ölümlü insanlara baykuş şeklinde görüldüğüdür. Kısacası baykuş, yunan – roma döneminde kutsal sayılan bir hayvandır ve Minerva’nın kuşu ( Minerva’nın baykuşu) olarak bilinir.

Baykuş bir çok efsaneye konu olan bir hayvan, dolayısı ile bu hayvan için inanışlarda farklılık göstermiştir. Bazı toplumlarda baykuş figürü taşındığında uğur getirdiğine inanılır. Yunan-roma döneminde kutsal bir hayvandır, Kızılderili kültüründe, bilgelik, algı, ayırt etme ve hileyi anlama özelliklerinin öğreticisi olarak düşünülür.

Sonuç olarak baykuş figürünün bilgeliğin anahtarı ve şansın simgesi olduğunu düşünüyorsanız yazımızda sizler için seçtiğimiz birbirinden güzel ve dekoratif baykuş bibloları kesinlikle ilginizi çekecektir diye düşünüyoruz. Baykuş bibloları hem evinize renk katacak şık bir aksesuar hemde özel günlerde sevdikleriniz için çok şık ve anlamlı bir hediye olabilir.

Bir çok farklı ebat ve renk seçeneğine sahip dekoratif baykuşlar bir çok ev & dekorasyon alış veriş sitesinde çok uygun fiyatlar ile sunuluyor. Seramik, metal, ahşap gibi farklı materyaller ile tasarlanan dekoratif biblolar her tarz dekorasyona rahatça uyum sağlayacaktır.

Devamını gör
Küçük Banyolara Büyük Çözümler
  • 30.10.2017 09:47:06
  • 0 Yorum
  • 1166

Her ne kadar misafirlerinizin çok fazla uğrak yeri olmasa da aile bireylerinin oldukça sık kullandığı ve kişisel temizliğin yapıldığı yerler olan banyoların dekorasyonu da evin diğer bölümleri kadar önemlidir. Bu sebeple küçük banyoları büyük göstermenin yolları konusunda bilgi sahibi olmamız gerekir.

Duşa kabin bölmeleri banyonun toplam alanını keskin hatlarla böldüğü için mekânı daraltacak ve banyonun kullanım alanı azalacaktır. Bundan en az zararla çıkmanın yolu duşa kabin kullanım alanını minimal seviyede tutmak ve bölmeleri mutlaka şeffaf bir cam ile gerçekleştirmekten geçer. Buzlu ya da çizgili camlar ile oluşturulan duşa kabinler, banyoları dar göstereceği için küçük banyolar için doğru bir tercih değildir.

Banyo dolapları, banyolarınızı düzenli gösteren kurtarıcılardır. Dolapların banyolarınıza montaj işlemi ise tam bir ustalık ile yapılmalıdır. Banyoda hangi alanın nasıl kullanılacağı ile ilgili profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Küçük banyoları büyük göstermek için banyolarınızdaki hacmi en verimli şekilde kullanmalısınız. Bunun için uygun duvarlara monte edilen banyo dolapları mekânın dağınık olmasına da engel olacaktır. Düzene sahip, dağınık olmayan bir mekân, küçük banyoları büyük göstermenin yolları arasında kabul edilir.

Banyosu dar olanların yapması gereken önemli uygulamalardan biri de kullanılan banyo araçlarının ve aksesuarlarının minimal boyutlarda olmasını sağlamaktır. Özellikle alanı daha çok daraltabilecek büyük lavabo kullanmak yerine daha küçük boyutlarda lavabo kullanmak gerekir. Klozet, duşa kabin ve su bataryaları için de aynı uygulama yapılmalıdır. Bu sayede hem şık bir uyum sağlanmış olur hem de banyonuzun daha ferah bir görünüme kavuşması mümkün hale gelir.

Küçük banyoya sahipseniz renk konusu en çok dikkat etmeniz gereken özelliklerdendir. Banyo rengini belirlerken açık renkli fayans ve mobilyaları tercih etmelisiniz. Özellikle beyaz rengin mekân algısında genişlik sunduğu bilimsel bir gerçektir. Bu sebeple günümüzde üretilen rengârenk fayansları tercih etmek yerine daha sade ve deseni az olan fayansları tercih etmeniz küçük banyoları büyük göstermenin yolları içinde değerlendirilmektedir.

 

Devamını gör
Yemek Odasına Mobilya Seçimi
  • 27.10.2017 11:51:02
  • 0 Yorum
  • 1070

Günümüzde yemek için ayrı bir oda tahsis eden aile sayısı oldukça azdır. Dolayısıyla yemek odası takımı genellikle salonlar içinde ayrı bir bölümde kullanılmaktadır. Daha önce salonda yemek odası kullanmak isteyenler hakkında bir makale almıştık. Bu sefer konuyu biraz daha ileri götürerek püf noktalar hakkında bilgi vermek isteriz.

İki farklı amaç için tek bir ev bölümünün kullanılması dekorasyon açısından ayrıntılı bir uygulama silsilesi oluşturulmasını zorunlu kılacaktır. Peki, yemek odası dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli derseniz cevabı, yazımızda.

Yemek odası toplumumuzda aile bireylerinden ziyade daha çok aile-misafir buluşmalarının olduğu, yemek davetlerinin düzenlendiği bir oda olması nedeni ile evin dış dünyaya bakan yüzlerinden biridir diyebiliriz. Bu yüzden dekorasyonda çok büyük önem arz eder. Yemek odası dekorasyonu için ana belirleyici öge, yemek odası takımıdır. Yemek odası takımını seçerken kullanım sıklığı ve ağırlayacağınız misafirlerin sayısı önemli bir parametredir. Eğer çok sık misafir ağırlayan bir aileyseniz daha büyük ve kullanım pratikliği ön planda bir yemek odası takımı tercih etmenizde fayda vardır. Yemekli misafiriniz az oluyorsa ve günlük olarak da yemek için daha çok mutfağı kullanıyorsanız daha küçük bir yemek odası tercih etmek sizin için doğru seçim olacaktır.

Yemek odası takımı alırken mutlaka salon için kullanacağınız diğer mobilya takımları ile olan uyumunu gözetmelisiniz. Her ne kadar farklı iki takım olsa da temel renk ve tarz uyumunu yakalamanız salonun toplam dekorasyon ahengi için yeterli olacaktır. Yemek odası dekorasyonunda nelere dikkat edilmeli sorusunun cevaplarından biri de kullanışlılık olmalıdır. Kullanışlı ve pratik uygulamalara yer vermeyen hantal yemek odası takımı, özellikle servis esnasından sizi canınızdan bezdirebilir. Günümüzde akıllı mobilya teknolojisi sayesinde gizli bölmeler, kolay açılabilir raylı sistemler, temizliğin kolayca yapılabildiği boya ve vernik uygulamaları gibi nitelikler sayesinde misafirlere ikramda bulunmak oldukça kolay hale gelmiştir.

Son dönemin trendlerinden biri de farklı özelliklere sahip sandalye seçimidir. Sandalye seçimini isterseniz yemek odası takımından bağımsız gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede isterseniz renkli ve çok fonksiyonlu, rahat sandalyelere sahip olabilirsiniz. Üstelik bu sandalyeleri farklı alanlarda da kullanabilirsiniz.

Devamını gör
Gravity Tarzı Oturma Odası Dizaynı
  • 26.10.2017 10:34:06
  • 0 Yorum
  • 1466

Gravity ingilizcede ''yer çekimi'' anlamına gelen bir kelime olsa da, dizayn konusunda sadeliği, hafifliği, geniş ortamda şıklığı temsil eder.

6 farklı oturma odası biçemiyle görsel olarak ifadesini anlayacaksınız.

Ha, zaten biliyorum derseniz de bir kaç örnekle zihninize yeni fikirler yaratacak unsurlar sunacağız.

Devamını gör
Dirsek Yaması İle Trikolarınıza Renk Katın
  • 25.10.2017 10:35:26
  • 0 Yorum
  • 1520

Giymekten sıkıldığınız triko, kazak ve hırkalarınızı birer dirsek yamasıyla kolayca yenileyebilir onlara can verebilirsiniz. Hem de kendi yaratıcılığınızı kullanarak kendi seçeceğiniz bir renk ve kendi seçeceğiniz bir desen ile…

Bunu yapabilmek için dikiş bile yapmanıza gerek yok. Dilerseniz yine bir parça deri kesip dikerek de çok güzel dirsek yamaları yapabilirsiniz fakat burada çok daha kolay ve çok da güzel görünen farklı bir yöntemi anlatacağız.
Gerekli Malzemeler

– Eski Bir Triko
– Keçe İğnesi
– İstediğiniz Renkte Keçe veya Fitil Yün
– Sünger
– İstediğiniz Şekilde Bir Kek/Kurabiye Kalıbı
– Ütü
Yapılışı

Aşağıdaki görsellerde yapılanları sırası ile takip etmeniz yeterli olacaktır…

 

 

 

Devamını gör
Eskilerden Yeni Fikirler
  • 25.10.2017 10:16:47
  • 0 Yorum
  • 1131

Evlerimiz hiç şüphesiz en önemli yaşam alanımız. Herkes evim daha güzel ve düzenli görünsün diye kafa patlatıp durur. Üstüne üstlük tonlarca para harcar. Size öyle bir liste yaptık ki, içinde hem evinizi şık ve düzenli gösterecek, hem de hayatınızı kolaylaştıracak birbirinden akıllıca ve ucuz maliyetli birkaç bilgi ve yöntem var. Üstelik hepsini kendi kendinize yapabilirsiniz. Eski eşyalarınızı yeniden kullanmanın çok farklı yollarınıda bu listede sizinle paylaşıyoruz.

1- Eski kapı tokmaklarınızı, askı olarak kullanabilirsiniz.

2- Termostat ayar paneli gibi duvarınızda kötü görüntü sergileyen şeyleri, güzel bir tablonun arkasına saklayabilirsiniz.

3- Bileziklerinizi kağıt havlu askısında düzenli şekilde yerleştirebilirsiniz.

4-Eski çekmeceleri yaratıcı bir şekilde raf olarak değerlendirebilirsiniz.

5- Eski çamaşır sepetinizi, duvarınıza yuvarlak desenler yapmak için kullanabilirsiniz

6- Şarap stantları aynı zamanda çok şık bir havluluk olarak da kullanılabiliyor.

7- Ayakkabı düzenleyiciler veya IKEA’da bulabileceğiniz böyle cepli askılar atıştırmalıkları yerleştirmek için uygun olabiliyor.

8- Ütü sehpasını kapı arkasına asacağınız iki askının ortasına yerleştirip hem yer tasarrufu yapar hem düzgün bir görüntü elde edersiniz.

9- Ucuz CD dolaplarını banyonuz için çok kullanışlı bir düzenleyici haline getirebilirsiniz.

10- Eski kitaplıklar mutfak için kurtarıcı bir depolama alanı haline getirilebilir.

11- Eski ve kullanılmayan bidonlara ve büyük kavanozlara musluk ekleyerek, içecekleriniz için dekoratif bir görüntü ve pratik bir kullanım yakalayabilirsiniz.

12- Odanızı boyarken bir parça boyayı mutlaka küçük bir kavonuzun içinde saklayın, böylelikle duvarınıza bir zarar geldiği zaman hızlıca onarabilirsiniz.

13- Banyoda fazladan bir duş perdesi barı daha kullanmak, lifleriniz için kullanışlı bir askı olacaktır.

14- Derin raflarınızın arka kısmına yükselti koyarsanız arkaya koyduğunuz eşyalarıda daha rahat görebilirsiniz.

15- Duş başlığınıza okaliptus asın, buharla birleşince yarattığı etki inanılmaz olacaktır.

16- Askıları kablo sarıcı olarak kullanabilirsiniz, böylelikle kabloların o dağınık görüntüsünden kurtulursunuz.

 

 

Devamını gör
Bir Başka Dekor
  • 24.10.2017 17:56:31
  • 0 Yorum
  • 1098

Önemli olan sizin ne dşündüğünüz.

Evet maalesef yazıya böyle girmek zorundayım. Baştan işin temel kısmını üzerimizden atıp nacizhane bir fikir ortaya koyacağız.

Beyaz ve ahşap. İç içe geçmiş sade şık ve göze  batmayan oldukça basit bir dekorasyon.

Gerisi sizin yaratıcılığınıza ve hayal dünyanıza kalmış.

 

 

Devamını gör
Her Kadının Bilmesi Gereken 20 Pratik Uygulama
  • 24.10.2017 17:44:42
  • 0 Yorum
  • 1132

Ünlü televizyon dizisindeki gibi "umutsuz" bir ev hanımı olmamak için işinizi iyi bilmeniz gerek. Hem ev işlerini bir çırpıda halledip hem de kendinize çok daha fazla vakit ayırmanız işten değil.

1. Ayağınızı sıkan babetlerinizi dakikalar içerisinde genişletin.

1. adım: Kalın çoraplar giyip üzerine babetlerinzi giyin.
2. adım: Bebetinizin sıkan yerlerine birkaç dakika fön makinesi tutun.
3. adım: Babetleri ve çorapları soğuyana kadar ayağınızdan çıkarmayın.
4. adım: Soğuduktan sonra çorapları çıkarıp babetinizi test edin, eğer biraz daha genişletmeniz gerekiyorsa işlemleri tekrar edin.

 

2. Yüzüklerinizin iç kısmına şeffaf oje sürün.

Böylece parmaklarınızda yüzükten dolayı yeşil lekeler oluşmasının önüne geçersiniz.

 

3. Tiftiklenen kazağınızı tüy topaklarından temizlemek için ponza taşı kullanın.

Ayrıca tüy toplayıcı ruloları kullanarak kazağınıza daha düzgün bir görünüm verebilirsiniz.


4. Çantalarınızı tel kancalara asın.


5. Saç dökülmesinin önüne geçmek için saçınızı çok sıkı toplamaktan kaçının.

Saçınızı çok sıkı toplamak saç köklerinize zarar verir ve saçın büyümesini önler. Ayrıca, saçınızı her zaman aynı noktadan toplamamaya dikkat edin.


6. Beyaz şarap kırmızı şarap lekelerini giderir.

Evet, doğru okudunuz. Bir davetteyken kazayla üzerinize dökülen kırmızı şarap lekesinin üzerine hemen beyaz şarap dökün ve kurumasını bekleyin. Beyaz şarap kırmızı şarap lekesinin etkisini azaltır ve sonrasında lekeyi çıkarmayı kolaylaştırır.


7. Skinny olmayan bol pantolonlarınızı botunuzun içine düzgün olarak sığdırabilirsiniz.

Pantolonunuzun paçasını alttan kıvırın ve sonra bükerek kolayca çorabınızın içine yerleştirin.


8. Deodorant lekelerini kurumuş ıslak mendille çıkarın.

Kurumuş ıslak mendille lekeleri dairesel olarak ovun. Kurumuş ıslak mendil deodorantı emer. Dikkat etmeniz gereken bir nokta: Kurumuş ıslak mendilin tiftiklenmemiş olmasına dikkat edin, aksi takdirde mendil gri lekeler bırakır. Külotlu çorabı da aynı amaçla kullanabilirsiniz.


9. Anahtarlarınızı birbirinden ayırt etmek için oje ile boyayın.


10. Beyaz şarabınızı soğutmak için donmuş üzümler kullanın.

Bu şekilde, şarabın aromasının sulanmasını da önlemiş olursunuz.


11. Valizinizi hazırlarken ayakkabılarınıza duş bonesi geçirin.

Böylece ayakkabılarınızın temiz kıyafetlerinize değmesini önlersiniz.


12. Kıyafet dolabınızın sıkışıklığını azaltmak için giymediğiniz kıyafetleri ayıklayın.

Hepimiz giymeyeceğimiz kıyafetler satın alırız ve bunlar da dolabımızda gereksiz yer kaplar. Kıyafetlerinizi giydikten sonra askısını ters olarak asın. Böylece mevsim sonunda hala ters yöne dönmemiş (giyilmemiş) kıyafetlerinizi belirleyip dolabınızdan çıkarabilirsiniz.


13. Kolyenizin zincirinin karışıp dolanmaması için bir pipetin içinden geçirin.

Saçma gözükebilir ama yine de işe yarıyor ve zaman kazandırıyor.


14. Çizmelerinizin dik durması için dergi veya gazeteyi rulo haline getirip içlerine koyun.

Böylece uzun konçlu çizmelerinizin şeklinin bozulmasının önüne geçer ve düzgün durmalarını sağlarsınız.


15. Fularlarınızı dolapta düzgün tutmak için bağlayın.


16. Sütyenlerinizi denerken 2 parmak testini uygulayın.

Eğer sütyen bantının altına iki parmağınız rahatça girmiyorsa o sütyen çok sıkıdır. Eğer tüm eliniz girebiliyorsa sütyen çok gevşektir.


17. Ayakkabılarınızın kokmasını önlemek için kabartma tozu kullanın.

Ayakkabılar çorapla giyilince ayaklar terleyebilir ve kokmaya başlayabilir.Ayakkabılarınızın içine koyacağınız kabartma tozu bakterileri öldürür ve kötü kokuyu yok eder.


18. Eteklerinizin pilelerini saç düzleştirici ile ütüleyin.


19. Uzun çizmelerinizi düzenli tutmak için etek askısı kullanabilirsiniz.

Etek askılarının klipslerini çizmelerinize tutturun.


20. Rimelinizi daha kolay uygulamak için sıcak suyun altına tutun.

Ayrıca rimelinizi tüpünün içine ardarda sokup çıkarmayın. Bu hareket, rimel fırçanızın kıllarının kümelenmesine neden olur.  

Devamını gör
Kağıt ve çiçek? Yok artık!
  • 24.10.2017 17:32:45
  • 0 Yorum
  • 1129

Kağıt malzemesi, hayal gücü ve yaratıcılık sayesinde çok farklı ürünlere dönüşebilmektedir. bir ürün ya da süsleme amacıyla kullanabileceğiniz çiçek motiflerini de kağıtlar aracılığı ile hazırlayabilirsiniz. Daha az maliyet ile oluşturacağınız bu tarz süsleme ürünleri, sizlere aynı zamanda çok keyifli zamanlar yaşatacaktır. Çocukların dahi öğrenebileceği kağıttan çiçek yapma sanatı adına bu örnekler size çok fayda sağlayacak. Yeni başlayanların kısa sürede kendisini geliştirmesinde ve farklı alternatifler yaratılmasında da etkili olacaktır. Kağıttan yapılan çiçekler renkleri ve desenleri ile her kullanıma uygun hale getirilebilir. Bunun için farklı ölçülerde kağıtlar temin etmek gerekiyor.

Çiçekler ile birlikte farklı süsleme ürünleri ve yapraklar da hazırlayabilirsiniz. Böylelikle süsleme ürünleriniz ile kompozisyonlar oluşacaktır. Çocuk odalarında ve genç odalarında duvar süsü olarak kullanabilir, mutfak masalarında da tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde mobilyalarda, salonlarda ve kutlamalarda da kullanılabilir. Parti süslemelerinde daha yaratıcı ve ekonomik çözümler yaratmak adına kağıttan çiçekler kullanmak çok iyi bir uygulama olacaktır. Klasik kağıt malzemeleri ile birlikte dokusu ve desenleri ile farklı görünen kağıt malzemeleri de tercih edebilirsiniz. Bazı kağıt türleri daha gerçekçi çiçekler yapmak için kullanılmaktadır. Bu tür ürünlerle tasarımlar yapan ve yaptığı ürünlerle gelir elde eden bireyler de bulunmaktadır. Sizler de kağıttan yapacağınız çiçek tasarımlarını dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Kendinizi çiçek tasarımlarında geliştirdikçe yaratıcılığınız da artacaktır.

Devamını gör
Dinlenme Koltuğu Nasıl Seçilmeli?
  • 24.10.2017 17:24:23
  • 0 Yorum
  • 1251

Dinlenme alanları ve oturma mekanları için rahat ettirecek ve aynı zamanda şıklığı ile tasarımı tamamlayacak dinlenme koltuğu modelleri konusunda çok fazla çeşide rastlamak mümkündür. Konutlarda ve diğer ticari mekanlarda dinlenme koltuğu ihtiyacını en işlevsel ve modern şekilde tamamlamak artık sizin elinizde. Bu modeller arasında kaliteli ve uygun fiyatlı seçeneklere ulaşabilirsiniz. Rengarenk, birbirinden farklı binlerce modeller arasından seçim yaparken zorlanıyorsanız önceliklerinizi belirleyerek işe başlayabilirsiniz.

1- Bir dinlenme koltuğuna gerçekten ihtiyacınız olup olmadığına karar verin.

2- Dinlenme koltuğunu hangi alanda kullanacağınızı belirleyin.

3- Koltuğunuzun rengini ya da tasarımını ayarlayabilmek adına internet üzerinden araştırma yapabilir, istediğiniz tasarıma dair bir kaç örnek görsel edinebilirsiniz.

4- Şayet istediğiniz tasarım halihazırda yok ise, özel üretim yapan yerlere bu görsellerle gidip dinlenme koltuğunuzu özel olarak imal ettirebilirsiniz.

5- Ucuz fiyat sizi cezbedebilir ancak, mobilyanın kalıcı olanı makbul olacağından kaliteyi tercih etmeniz önerilir. Önemli olan konfordur.

6- Tek mağaza tek fiyat da uygun olmaz. Araştırmanızı bölgesel olarak genişletin.

Bu maddeleri cevaplandırıp, dinlenme koltuğunuzu satın almanız daha mantıklı olacaktır. Böylelikle hem konforlu hem de şık bir dinlenme koltuğu edinmiş olacaksınız.

 

Devamını gör